Salată grecească de pui și quinoa

  • Ingrediente

    225g de quinoa
    25g de unt
    1 ardei iute roșu, fără semințe și tocat fin
    1 cățel de usturoi, zdrobit
    400g fileuri mici de pui
    1½ lingură ulei de măsline extravirgin
    300g de roșii, tocate grosier
    1 mână de măsline kalamata, fără sâmburi
    1 ceapă roșie, tocată fin
    100g de brânză feta, fărâmițată
    1 legătură mică de mentă, tocată
    zeama și coaja rasă de la ½ lâmâie

    Mod de preparare

    • 1. Se fierbe quinoa conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi se clătește în apă rece și se scurge bine.
    • 2. Între timp, se amestecă untul cu ardeiul și usturoiul formându-se o pastă. Se acoperă bine fileurile de pui cu două linguri de ulei de măsline și se asezonează. Se încinge o tigaie-grătar și se frig bucățile de pui trei-patru minute pe fiecare parte. Se mută totul pe un platou, se stropește cu untul aromat și se lasă deoparte.
    • 3. Se pun într-un bol roșiile, măslinele, ceapa și brânza feta. Se adaugă quinoa și uleiul de măsline rămas, coaja și zeama de lămâie. Se asezonează bine și se servește cu bucățile de pui aromate.
    • 4. V.N. per porție: 473 kilocalorii, 37g proteine, 20g grăsimi, 8g grăsimi saturate, 35g carbohidrați, 2g fibre, 8g zahăr, 1,4g sare

Lasă un comentariu