Rulada cu inghetata de capsune

  • Rulada cu inghetata de capsune
  • Ingrediente

    Mod de preparare

    • Ingrediente pentru aproximativ 12 felii:
    • Pentru blat:
    • 3 oua
    • 50 g de zahar pudra
    • 30 g margarina Rama Maestro
    • 1 pachet zahar vanilinat
    • 1 lingura de apă caldă
    • 90 g faină
    • 1 lingurita praf de copt stins in zeama de lamaie.
    • Umplutura:
    • 1 caserola (850 ml) de inghetata Carte D’Or Crema di Mascarpone
    • 150 ml frisca
    • 1 pachet frisca
    • 4-5 capsune taiate in sferturi pentru decorare
    • 1 lingura de fistic macinat
    • zahar pudra
  • Se separa ouale si se bat albusurile spuma.
  • Galbenusurile de ou se amesteca cu zaharul pudra, zaharul vanilinat si apa si se amesteca pana compozitia devine spumoasa si apoi se adauga peste albusuri.
  • Se freaca margarina Rama Maestro cu mixerul dupa care se adauga treptat compozitia deja amestecata.
  • Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade (200 grade pentru cuptor electric).
  • Se adauga faina si praful de copt stins, in ploaie peste compozitie, amestecand in acelasi timp cu mixerul.
  • Intr-o tava dreptunghiulara se pune hartie de copt si peste aceasta se pune compozitia, intinsa uniform in strat subtire.
  • Se se lasa 8-10 minute in cuptor.
  • Se scoate foaia de la cuptor si se pune pe un prosop umed, dupa care se scoate hartia de copt.
  • Se ruleaza cat inca este calda cu un facalet mai gros.
  • Se scoate inghetata Carte D’Or Crema di Mascarpone si se lasa la dezghetat pana inghetata se poate intinde cu usurinta.
  • Se deruleaza blatul cu atentie si se unge rapid cu inghetata Carte D’Or Crema di Mascarpone.
  • Se ruleaza la loc si se da la congelator pentru 2-3 ore.
  • Inainte de servire, se prepara frisca si se orneaza cu cornetul de ornat.
  • Se pun pe deasupra capsunele taiate si se presara fistic si zahar pudra.
  • Se taie si se serveste imediat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s