Sarlota cu ciocolata

  • Sarlota cu ciocolata
  • Ingrediente

    • 3 oua
    • 100 ml smantana dulce
    • 1 cescuta de cafea
    • 150 grame piscoturi
    • 100 grame ciocolata menaj
    • 2 foi de gelatina
    • sare

    Preparare sarlota:

    1. Se taie ciocolata in bucati si se pune intr-un castron metalic impreuna cu 3 linguri de smantana si se lasa sa se fiarba la bain-marie, la foc mare pana cand ciocolata de topeste.
    2. Se separa albusurile de galbenusuri.
    3. Albusurile se bat cu un praf de sare si separat se bate smantana ramasa pana cand devine frisca.
    4. Se inmoaie gelatina in apa rece, se stoarce si se topeste pe foc mic, in cafea filtrata.
    5. In ciocolata topita se incorporeaza un galbenus, albusurile spuma, gelatina dizolvata in cafea si la sfarsit frisca si se amesteca usor.

    Asamblare si decor:

    1. Piscoturile se inmoaie in cafea si se aranjeaza pe marginile unei forme cu pereti detasabili.
    2. Se umple interiorul cu crema si se pune in frigider pentru 4 ore.
    3. Se scoate sarlota din forma, desprinzand-o de fund cu ajutorul unui cutit umezit cu apa rece.
    4. Ca decor se poate aplica ciocolata rasa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s