Dulceaţă de căpşuni cu conservanti

  • Ingrediente:

    950 g căpşuni
    50 ml suc de lămâie
    1 plic Gelfix Clasic Dr.Oetker
    1 kg zahăr
    coaja de la o lămâie

    Mod de preparare:

    Se curăţă căpşunile, se spală şi se lasă la zvântat. Se taie bucăţele şi se cântăresc 950 g.
    Lămâia se spală, se zvântă şi se răzuie coaja. Se stoarce până se obţin 50 ml suc.
    Căpşunile, sucul şi coaja de lămâie se amestecă într-o oală. Se adaugă conţinutul plicului de Gelfix Clasic amestecat cu 2 linguri de zahăr şi se lasă la foc puternic până dă în clocot.
    Se adaugă apoi restul de zahăr şi se mai lasă 3 minute, amestecând continuu. Se toarnă fierbinte în borcane.
    Borcanele se răsucesc şi se lasă pe capac pentru 5 minute.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s