Dulceata de gutui

  • Ingrediente/compozitie:

    – 1 kg zahar,
    – 600 g gutui cantarite, dupa ce au fost taiate sau rase,
    – 1/2 l apa,
    – 500 ml zeama de lamaie,
    – 100 g glucoza,
    – vanilie.

    Preparare:

    Gutuile contin o mare cantitate de pectina, de aceea se pun in cantitate mai mica (deoarece gelifica siropul). Gutuile bine coapte, galbene, se sterg de puful de pe ele, se curata de coaja si se taie in forma de chibrit sau se rad prin razatoarea cu gauri mari, ca taiteii (cat mai lungi) numai pana la partea tare si pietroasa care formeaza casa semintelor.

    Se oxideaza repede in timp ce se lucreaza. Nu trebuie tinute in apa. Dupa ce s-au cantarit, se pun imediat in siropul fierbinte si isi vor recapata culoarea. Zaharul, apa zeama de lamaie sau glucoza si batonul de vanilie se amesteca pe foc, pana cand se topeste zaharul si se adauga imediat gutuile care trebuie sa fiarba mai mult, pana cand se moaie.

    Se fierbe si se leaga ca si dulceata de struguri si se continua la fel, ca pentru orice alta dulceata. Cand au aspect lucios si plutesc in tot siropul, cratita se ia imediat de pe foc, altfel gutuile se inchid imediat la culoare.

  • Gutuie:

    Avantaje: Gutuia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s