Dulceata de gogonele

  • Ingrediente/compozitie:

    – 1 kg gogonele,
    – 3-4 picaturi colorant verde vegetal,
    – 1 kg zahar,
    – 1 /2 l apa,
    – zeama de la o lamaie mare (50 ml) sau 100 g glucoza,
    – vanilie.

    Preparare:

    Pentru dulceata se aleg patlagele de forma lunguiata si nu prea mari. Se taie in sferturi sau jumatati (cele care sint mici), li se scot semintele si se fierb in apa cu otet. Se coloreaza, inainte de a se lua de pe foc, cu verde vegetal (3-4 picaturi) si pentru aroma, tot atunci, se adauga zahar vanilat, daca nu s-a pus baton de vanilie.

    Cand apa clocoteste, se adauga patlagelele si se lasa sa fiarba in clocot, cca o ora.

    Otetul le intareste imediat; de aceea, fierb greu. Dar acesta este si scopul acestui procedeu ca sa se mentina forma. Daca se fierb direct in sirop, fara sa fie fierte, in prealabil, in apa cu otet, se vor muia prea mult si se vor deforma. Dupa aceea, se pun in strecuratoare, se limpezesc bine la un jet de apa, se scurg, chiar se preseaza putin cu mina in strecuratoare, se vor muia prea mult si se vor deforma.

    Dupa aceea, se pun in strecuratoare, apoi se cantaresc. Greutatea lor va fi egala cu greutatea zaharului adaugat. Zaharul (1 kg) se dizolva in 1/2 l apa si cand siropul da in clocot, se pun patlagelele, zeama de lamaie sau glucoza si vanilia.

    Se fierb, pina cind se leaga siropul. Pentru aroma, se pune vanilie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s