Tartă umplută cu mascarpone şi fructe de pădure

  • Ingrediente:
  • 250 g faină albă
  • 125 g zahăr
  • 135 g unt
  • 1 ou
  • 1 gălbenuş
  • 1 lămâie

pentru umplutură:

  • 120 g mascarpone
  • 80 ml smântână dulce
  • 200 g fructe de pădure
  • 3 linguri zahăr pudră vanilat

 

Mod de preparare:

Taie untul bucăţi şi lasă-1 să se înmoaie la temperatura ca­merei. Toarnă faina în formă de fântână într-un castron. Pune în mijloc 125 g de zahăr, 1 ou, 1 gălbenuş, bucăţile de unt, coaja rasă de lămâie şi un praf de sare.

Amestecă rapid cu vârful degetelor, apoi cu palmele, încercând să omogenizezi aluatul cât mai rapid posibil. Acoperă cu folie alimentară şi pune-1 30 de minute în frigider.

Presară faină pe planşetă şi pune aluatul în centru; întinde cu sucitorul o foaie cu grosimea de 0,5 cm. îmbracă cu foaia o tavă rotundă, taie marginile care atârnă şi dă-o la cuptor 20-25 de minute, la 180°C, apoi las-o să se răcească.

Intre timp, freacă brânza mascarpone cu zahărul pudră vanilat (păstrează jumătate de lingură pentru decor) şi în­corporează frişca obţinută prin baterea smântânii.

  • Scoate blatul de tartă din formă şi umple-1 cu crema de mascarpone. Pune pe deasupra fructele spălate şi zvântate. Presară zahăr pudră şi serveşte tarta rece.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s