Nuci umplute

  • Ingrediente

    Pentru cojile de nuci:

    2 pachete unt

    1 ou

    200 g zahar pudra

    150 g nuci macinate

    2 pliculete zahar vanilat

    500 g faina

    3 linguri cacao

    coaja rasa de portocala

    1 praf de sare Pentru crema:

    1 plic budinca de cacao

    2 linguri faina

    1/2 pachet margarina

    3 linguri zahar

    2 plicuri zahar vanilat

    resturile de blat de la cojile de nuci

    250 g ciocolata de menaj

    Mod de preparare

  • In cadrul acestei retete preparati prima data compozitia pentru cojile de nuci iar apoi crema pe care o folositi pentru a le umple.
  • Frecati spuma untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugati si nuca macinata, oul, coaja de portocala, esenta de rom si sarea si omogenizati totul foarte bine.
  • Amestecati faina impreuna cu cacaoa si adaugati-le la amestecul anterior.
  • Din toate acestea framantati un aluat potrivit de tare din care luati cu mana bucatele si le faceti bilute de marimea unei boabe de cireasa, bilute pe care mai apoi le puneti in formele speciale de nuci.
  • Prma runda de coji va poate da de lucru, de aceea ungeti forma cu ulei si o lasati sa se incnga bine inainte de a aseza aluatuil in ea pentru a obtine niste coji bune.
  • Inainte de fiecare runda de coji, ungeti forma cu ulei.
  • Dupa ce ati terminat de preparat cojile, treceti la facut crema.
  • Pregatiti budinca conform instructiunilor de pe plic iar daca considerati ca nu este suficient de groasa, mai puteti adauga putina faina amestecata cu zahar vanilat si dizolvata in lapte, in timp ce fiebeti budinca.
  • Dupa ce luati budinca de pe foc, cat timp este inca calda, adaugati margarina si amestecati bine pana se topeste toata.
  • Adaugati apoi si ciocolata de menaj si la fel amestecati pana se topeste si dati crema la rece.
  • La sfarsit, adaugati in crema resturile de blat de la coji si puteti sa va apucati sa umpleti nucile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s