Tort boema

    • Ingrediente:
    Pentru blat:
    •  4 oua
    •  8 linguri zahar
    •  8 linguri faina
    •  2 linguri cacao
    •  un varf de sare
    •  3 linguri apa
    Pentru sirop:
    • 3 linguri zahar
    •  200 ml cafea slaba 


    Crema 1:

    •  1 ou
    •  5 linguri zahar
    •  70 gr unt
    •  3 lingurite ness
    •  2 plicuri  cappuccino
    •  300 ml frisca.
    Crema 2:
    •  200 ml frisca
    Pt ornat:
  •  50 gr ciocolata  amaruie
  • 100ml frisca lichida.
 
Mod de preparare a  blatului:
  • Batem albusurile spuma cu un varf de sare,
  • Adaugam apoi zaharul mixand in continuare.
  • Adaugam galbenusurile si apa apoi incorporam faina amestecata cu cacao, anestecand usor cu o lingura.
  • Turnam compozitia  intr-o tava tapeta cu hartie.
  • Bagam in cuptorul  incalzit la 175 grade timp de 25-30 min.
  • Intre timp  pregatim prima parte a cremei: amestecam oul, zaharul, nessul, cappucino si untul.
  • Punem pe foc mic amestecand pana se topeste zaharul si clocoteste compozitia.
  • Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
  • Scoatem blaturile pe un gratar si le lasam sa se raceasca.
  • Pentru sirop caramelizam zaharul, turnam  cafea rece rece si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.
  • Batem spuma cele 300 ml frisca in care adaugam apoi crema fluida de mai sus.
  •  Mixam inca 3-4 minute.
  •  Insiropam blaturile si punem crema. Nivelam cat mai bine.
  •  Batem  200 ml frisca ramasa si intindem frumos peste crema. 
  •  Punem intr-un ibric ciocolata si frisca lichida si il punem pe foc pana se topeste ciocolata dar fara sa fiarba.
  • Ornam torturile dupa preferinta. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s