Meniu complet

  • meniu complet
  • Supa de pasare cu galuste de gris:
    -in apa rece se fierb ~30 min bucatile de carne, spumuind la inceput
    -se adauga legumele:morcovi, pastarnac, ceapa, patrunjel & telina, taiate bucati mari;se pune 1 lingura cu sare si se lasa pana sunt bine fierte
    -se strecoara si in zeama se pun cu lingurita si se fierb la foc mic galustile, intai 5 min pe o parte si dupa ce sunt stropite cu apa rece alte 5 minute intoarse
    -la 1 ou se adauga10 lingurite gris+1/2 lgt sare+un praf piper+cateva fire de patrunjel tocat fin+cateva picaturi ulei
    -in fiecare farfurie se pun 4 polonice zeama, o bucata de carne, cateva bucati morcov si 5-6 galusti; se presa patrunjel tocat
    Budinca de legume:
    -o punga cu legume congelate(four seasons de 400g) se lasa la decongelat, se scurg si se fierb in apa rece cu putina sare si piper
    -se amesteca 200g smantana cu 3 oua, patrunjel tocat fin, sare si piper dupa gust
    -se amesteca cele de mai sus si se coace 20 minute in tava de chec
    -e buna calda ca garnitura la friptura si rece ca aperitiv
    Peste la cuptor:
    -8 pastravi eviscerati, bine spalati se presara cu sare si piper, se stropesc cu suc de lamaie si se pun in tava cu putin ulei si apa in cuptorul incins pt 25 min, intorcandu-i dupa 15 min
    -se servesc calzi, cu legume coapte(calde)
    Spaghete cu carne de vitel:
    -400 g carne vitel se fierbe in apa rece ~30 minute, spumuind, apoi se strecoara si se pastreaza zeama iar carnea se taie marunt si se caleste cu o cepa mica taiata fin
    -in apa clocotita,putin sarata se pun 200 g spaghete la fiert ~15 min, se scurg si se clatesc cu apa rece
    – se combina cele doua, se adauga zeama in care pui 3 linguri pasta tomate, 2-3 catei usturoi, o lingura vegeta si se da la cuptor 15 min(optional cascaval ras deasupra)
    Placinta cu branza dulce:
    -se face un aluat din 2 oua, 7 linguri cu zahar, 7 linguri cu ulei, 1/2 praf de copt,esenta de vanilie si 200 g faina
    -amesteci 200 g branza vaci cu 3 oua, 3 linguri zahar, coaja rasa de lamaie
    -in tava de cozonac torni 1/3 din aluat, deasupra 1/2 din branza, 1/2 din aluatul ramas, apoi branza si la final ultima parte de aluat
    -in cuptorul incins se coace 20 minute la 170 grade
    Bureti murati:
    -buretii spalati si taiati bucati potrivite se fierb in apa rece 1 ora, se scurg bine si se pun la murat precum gogosarii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s