Visinata

  • Ingrediente:

  • 1 kg. visine sau mai mult
  • 350-400 g. zahar ( depinde cat de dulce o vrei )
  • 500 ml. alcool etilic 96 % volume

Mod de preparare:

Visinele se spala si se pun intr-o sticla cu gura larga, iar peste ele se pune zaharul.

Se leaga  sticla la gura si se pune la soare 2-3 zile, pana se lasa din visine siropul. Se toarna alcoolul peste sirop si se lasa iar cateva zile , dupa care se poate completa cu apa, in functie de cat de multa tarie vrei sa aiba. De data asta eu nu-i pun apa, deoarece am facut visinata doar pentru a pastra visinele conservate pentru iarna, sa le pot folosi la bomboane cu visine sau alte prajituri.  Pentru mai multa savoare si pentru consistenta siropoasa, poti adauga 500 ml. sirop de visine, in loc de apa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s