Inghetata de frisca

  • Ingrediente:                         
    500 gr lapte
    5 galbenusuri
    120 gr zahar
    150 frisca lichida
  • Preparare:
    Inainte de toate se baga in congelator un vas de inox gol, in care se va pune inghetata.
    • Se pune laptele la fiert.
    • Galbenusurile se freaca cu zaharul ,cu o lingura de plastic sau de lemn , pana isi schimba culoarea.
    • Se ia laptele de pe foc, se strecoara , si se adauga treptat pste galbenusurile frecate, amestecand continu.Se pune inapoi pe foc si se lasa pana incepe sa fiarba , dupa care se lasa la racit la tempertura camerei.
    • Cand s-a racit aproape de tot se adauga frisca batuta.
    • Se toarna totul in vasul de inox de la congelator si se lasa la congelat in jur de 3 ore .
    • Din cand in cand se scoate din congelator, cam la 30-40 minute si se freaca bine pentru a se sparge cristalele de gheata care se formeaza mai ales la prima congelare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s