Profiterol

  • Ingrediente

    Blat:

    • 150ml apa
    • 75g margarina
    • 3 oua
    • 150g faina
    • putina sare

    Crema de vanilie:

    • 1/2 l lapte
    • 75g zahar
    • 100g faina
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 2 oua
    • 1/2 pachet de unt sau margarina

    Topping de ciocolata:

    • 75g ciocolata menaj
    • 2 lg cacao
    • 3 lg zahar pudra
    • 1 lg de ulei
    • 2 lg apa
    • 25g unt
    • 1 esenta de rom
    • Mod de preparare profiterol:
    • Blatul:

      -se pune apa la fiert cu margarina si putina sare

      -cand fierbe,se da focul mai mic si se adauga toata faina si lasam compozitia pe foc pana cand s-a omogenizat.

      -nu uitati sa mestecati mereu,apoi se ia de pe foc si lasam sa se raceasca

      -cand compozitia s-a racit adaugam rand pe rand cate un ou si se amesteca pana compozitia devine lipicioasa

      Incalzim cuptorul la 195°.Intr-o tava punem hartie de copt si cu ajutorul unei lingurite sau cu ajutorul unui pos,punem bucatele mici de aluat.Dam la cuptor timp de 50 de minute.

      Crema:

      -se pune laptele la fiert,margarina si jumatate din cantitatea de zahar

      -galbenusurile se mixeaza spuma cu cealalta jumatate de cantitate de zahar,zaharul vanilat si se adauga o ceasca din cantitatea de faina si lapte

      -se omogenizeaza si se adauga si laptele care fierbe,se lasa la fiert pana se ingroasa,apoi se lasa la racit putin si se amesteca cu albusurile batute spumatare cu 4 linguri de zahar pudra

      Topping de ciocolata:

      -se pun toate ingredientele la foc mic sau baie de aburi si se tin pana se omogenizeaza si se ingroasa putin.

      Asamblare:

      Taiem profiterolul in doua,umplem cu crema,pana le facem pe toate.Punem topping de ciocolata pe deasupra.

      Pofta buna!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s