Tort cu migdale

  • Ingrediente:

    Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

    Pentru blat: 5 oua, 150 g zahar, 1 varf de sare, 120 g faina, 2 linguri praf de cacao, 1 lingurita praf de copt, 5 g migdale macinate. Pentru umplutura: 1 cutie piersici (425 ml), 100 g zahar, 6 foite de gelatina, 2 pachete zahar vanilat, 400 ml frisca.

    Mod de preparare:
    Incingeti cuptorul la 180 grade celsius. Separati ouale. Bateti spuma galbenusurile, 4 linguri de apa calda si zaharul. Bateti albusurile cu putina sare si incorporati in amestecul de galbenusuri. De asemenea, incorporati faina, praful de copt, praful de cacao si migdalele. Puneti amestecul rezultat intr-o forma de 26 cm si coaceti 30-40 minute. Lasati blatul sa se raceasca si taiati-l de doua ori pe orizontal astfel incat sa rezulte 3 blaturi de tort. Inchideti primul blat intr-un inel de tort. Scurgeti piersicile. Pasati 200 g si amestecati-le cu zahar. Inmuiati gelatina, dizolvati-o si amestecati-o cu piureul de piersici. Bateti bine frisca, turnati un pachet zahar vanilat si amestecati-o cu piureul de piersici. Intindeti 1/2 din crema peste primul blat, asezati cel de-al doilea blat deasupra,cealalta jumatate din crema si ultimul blat. Bagati tortul la frigider cca 3 ore. Se poate orna cu frisca batuta, felii de piersici si migdale sau, in varianta din poza, acoperit cu pasta de zahar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s