Branzoaice

  • Ingrediente:

    Pentru aluat: 1 kg faina, 50 g drojdie, 3 linguri cu miere, 1 lingurita de sare, 50 g unt, 250 ml lapte, 250 g iaurt. Pentru umplutura: 500 g branza de vaci, 2 oua, 100 g gris, coaja rasa de la 1 lamaie , 200 g zahar. Pentru uns: 2 galbenusuri, 2 linguri cu lapte, 1 lingurita zahar.


    Mod de preparare:

    Se amesteca faina cu sarea, se face gaura in mijloc si se adauga drojdia, putin lapte si mierea, apoi se amesteca. Se adauga si restul de ingrediente si incepem sa framantam. La final, framantam cu putin ulei, acoperim si lasam sa creasca o ora. Umplutura o pregatim dupa cum urmeaza: branza de vaci se amesteca cu ouale batute, zaharul si lamaia, apoi se da la frigider. Pe masa infainata se intinde o foaie si se taie dreptunghiuri. In mijlocul fiecarui dreptunghi adaugam cate o lingura de umplutura. Se impaturesc ca un plic si se asaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, avand grija sa pastram distanta intre ele. Se acopera si se mai lasa cca 10 min. Se ung cu galbenusul amestecat cu laptele si zaharul. Branzoaicele se dau la cuptor pana se rumesc frumos deasupra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s