Prajitura” bucurie”

    • Timp preparare:
      80 minute
    • Numar portii:
      6

    Ingrediente Prajitura „bucurie”:

  • 1 litru lapte
  • 8 oua
  • 10 linguri faina
  • 250 g unt
  • 300 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat / esenta de vanilie
  • Mod de preparare:Intr-un vas se amesteca untul, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si 5 linguri de lapte.

    Puneti pe foc o cratita in care fierbeti apa si pe care asezati vasul, amestecand ingredientele in bain marie, pana cand se topesc zaharul si untul. Lasati compozitia sa se raceasca.

    In acest timp, separati albusurile de galbenusuri.

    Bateti albusurile spuma cu un praf de sare, pana cand spuma de ou aproape nu mai cade din bol.

    Bateti galbenusurile si adaugati-le peste compozitia racita de unt, lapte si zahar. Adaugati faina si amestecati usor pana se incorporeaza. Adaugati apoi laptele.

    Incorporati albusurile batute, amestecand cu grija de jos in sus. Compozitia pe care o pregatiti va fi destul de lichida. Nu va speriati, pentru ca asa trebuie sa fie, prajitura „bucurie” va capata consistenta imediat ce va fi introdusa la cuptor.

    Incalziti cuptorul la 180 ‘C.

    Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, puneti compozitia si introduceti la cuptor timp de 40-50 de  minute.

    Pentru a fi servita, prajitura trebuie lasata mai intai sa se raceasca. Astfel o veti putea taia si mai usor.

    Pudrati cu zahar tos si este gata.

    Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s