BAUTURI ENERGIZANTE

  • Rețete culinare pe înțeles

    Poate că, dintre arte, arta culinara are cei mai mulţi admiratori !

    bauturi-energizante

    Bauturi energizante

    După atâtea sărbători, după atâtea sarmale, fripturi cozonaci, torturi și câte și mai câte, parcă ne cere suflețelul numai băuturi răcoritoare, dar care să ne pună și pe picioare. De aceea m-am gândit ca în categoria retete culinare să strecor câteva retete usoare, de bauturi energizante. Vă trebuie un storcător și un shaker. La o adică, în lipsă de shaker, puteți să puneți liniștiți sucurile într-o sticlă de plastic ( o sticlă de sticlă ar fi și mai bună), îi înșurubați capacul și agitați !

    Bauturi energizante

    Trebuie să țineți seama de la bun început de câteva

    Sfaturi

      Sucurile naturale (adică făcute de noi prin stoarcerea fructelor și legumelor) se beau imediat ce au fost făcute și nu se amestecă cu linguriță de metal. Motivul: vitaminele naturale se degradează foarte ușor și repede.

      Este bine să bem sucurile naturale fie cu două ore înainte de masă, fie cu două ore după ce am mâncat, pentru a se putea asimila vitaminele.

      Nu se beau sucuri naturale după ora 19, fiindcă, energizante fiind, ne alungă somnul.

    Bautura energizanta din mere, lămâi, portocale și roșii

    1 pahar suc de mere   1 pahar suc de roșii   1 pahar suc de portocale    • 3 lingurițe cu suc (zeamă) de lămâie   3 lingurițe cu miere   spirale din coaja citricelor

    Se introduc sucurile și mierea în shaker  și se agită bine. Se dă bautura la rece la frigider. La servire, paharele se ornează cu spiralele din coaja citricelor.

    Bautura energizanta din roșii și lămâie

    2 pahare cu suc de roșii  sucul de la o jumătate de lămâie  1/2 pahar cu apă plată  • 2-3 lingurițe cu zahăr  • 1 praf de sare  coaja rasă de la jumătatea de lămâie.

    Se amestecă totul într-un vas înalt, o carafă, cu o linguriță de lemn. Se poate servi ca aperitiv alături de saleuri, crochete, grisine sau biscuiți sărați.

    Bautura energizanta din morcovi și lămâie

    3 morcovi mărișori  1 lămâie  2-3 lingurițe cu miere   2 pahare cu apă plată  spirale din coaja de lămâie

      Se decojește lămâia. Se taie în jumătăți, se stoarce. Ceea ce rămâne se taie în bucățele.

      Morcovii se curăță de coajă, se spală bine și se rad prin răzătoarea mică.

      Se fierbe apa. În apa clocotită se adaugă zahărul și bucățelele rămase de la lămâie. Se lasă să se răcească și se adaugă morcovii rași, zeama de lămâie și mierea. Se amestecă și se strecoară printr-o strecurătoare fină.

      Bautura se poate răci la frigider și se servește în paharele ornate cu spiralele din coaja de lămâie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s