Tort cu ornament de trandafiri

  • Ingrediente

    INGREDIENTE BLAT:
    -10 oua
    -10 linguri de apa
    -20 linguri de zahar
    -20 linguri de faina
    -un plic praf de copt
    INGREDIENTE CREMA:
    -2 plicuri budinca de vanilie
    -0.800 ml.de lapte
    -6 linguri de zahar
    -0.500 ml.de frisca
    -2 compoturi de mandarine(fara pielite)
    -un compot de ananas
    INGREDIENTE DECOR:
    -0.500 ml.de frisca
    -2 linguri de cacao
    -3 linguri de zahar pudra
    -flori de care doriti

  • Mod de preparare

    • 1. -separam albusurile de galbenusuri si batem bine albusurile cu cele 10 linguri de apa pana devin o spuma tare;adaugam apoi zaharul,mai batem putin;punem apoi si galbenusurile,faina,si praful de copt,amestecand usor cu un tel de sus in jos. -turnam apoi toata compozitia intr-o tava dreptunghiulara si dam la cuptor pt.cam 40-45 de minute.
    • 2. -intre timp pregatim crema preparand budinca ca si pe plic si o lasam apoi la racit amestecand-o din cand in cand. -batem si frisca spuma tare,apoi o amestecam cu budinca rece si la sfarsit adaugam si fructele strecurate din compot.
    • 3. -taiem blatul de tort in 3,apoi ungem fiecare felie cu crema. -amestecam cacaua cu zaharul pudra si cu o ligurita de apa pana avem o glazura.
    • 4. -imbracam tortul in frisca,facem niste modele cu glazura de ciocolata rezultata,si apoi punem la rece. -dupa ce s-a racit decoram tortul si cu flori.
    • 5. NOTA:dupa ce s-a racit eu am taiat din tort o fasie mai lunga pe care am taiat-o la randul ei in doua si apoi le-am suprapus,pt.ca,tortul aniversar de 5 ani pt.revista sa fie mai ”festiv”,dar se poate face sub orice forma doriti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s