Tort cu ornament de trandafiri

  • Ingrediente

    INGREDIENTE BLAT:
    -10 oua
    -10 linguri de apa
    -20 linguri de zahar
    -20 linguri de faina
    -un plic praf de copt
    INGREDIENTE CREMA:
    -2 plicuri budinca de vanilie
    -0.800 ml.de lapte
    -6 linguri de zahar
    -0.500 ml.de frisca
    -2 compoturi de mandarine(fara pielite)
    -un compot de ananas
    INGREDIENTE DECOR:
    -0.500 ml.de frisca
    -2 linguri de cacao
    -3 linguri de zahar pudra
    -flori de care doriti

  • Mod de preparare

    • 1. -separam albusurile de galbenusuri si batem bine albusurile cu cele 10 linguri de apa pana devin o spuma tare;adaugam apoi zaharul,mai batem putin;punem apoi si galbenusurile,faina,si praful de copt,amestecand usor cu un tel de sus in jos. -turnam apoi toata compozitia intr-o tava dreptunghiulara si dam la cuptor pt.cam 40-45 de minute.
    • 2. -intre timp pregatim crema preparand budinca ca si pe plic si o lasam apoi la racit amestecand-o din cand in cand. -batem si frisca spuma tare,apoi o amestecam cu budinca rece si la sfarsit adaugam si fructele strecurate din compot.
    • 3. -taiem blatul de tort in 3,apoi ungem fiecare felie cu crema. -amestecam cacaua cu zaharul pudra si cu o ligurita de apa pana avem o glazura.
    • 4. -imbracam tortul in frisca,facem niste modele cu glazura de ciocolata rezultata,si apoi punem la rece. -dupa ce s-a racit decoram tortul si cu flori.
    • 5. NOTA:dupa ce s-a racit eu am taiat din tort o fasie mai lunga pe care am taiat-o la randul ei in doua si apoi le-am suprapus,pt.ca,tortul aniversar de 5 ani pt.revista sa fie mai ”festiv”,dar se poate face sub orice forma doriti.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s