Lichior de fructe

  • Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 kg zahar
  • 800 ml apa
  • 1 l alcool
  • 1,5 kg zmeura si coacaze

Cum se prepara?

  1. Se aleg fructele sanatoase, se curata de codite, frun­zulite si alte corpuri straine. Se pun intr-o strecuratoare si se spala sub un robinet cu jet de apa nu prea puternic. Dupa ce fructele s-au scurs se strivesc cu o lingura de lemn sau lopatica, se pun intr-un saculet care se atarna si se lasa sa se scurga sucul.
  2. Separat se face un sirop gros din apa si zahar. in siropul fierbinte se toarna sucul, se amesteca continuu si se tine pe foc pana mai da un clocot Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin. Apoi se adauga alcoolul si se agita bine, se pune din nou pe un foc mic si se tine pana se incalzeste bine si incepe sa scoata aburi, fara sa se lase sa fiarba.
  3. Cand incepe sa scoata aburi se ia lichiorul de pe foc. Se lasa sa se raceasca, se toarna in sticle care se astupa cu dopuri si se pastreaza la rece.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s