Tort de nunta

  • Ingrediente: BLAT, oua 15 buc, faina 15 lg, zahar 15 lg, esenta vanilie, razatura de lamie, , CREMA, frisca 2 l, galbenusuri 18 buc, zahar 1 kg, gelatina 5 plic. , compot ananas 3 cutii, esenta vanilie 4 fiole, , SIROP, zahar 700 g, apa 1 l, razatura de lamaie, , DECOR, frisca 1,5 l, trandafiri din lapte praf .
  • Mod de Preparare: Se prepara un blat obisnuit pe care l-am copt intr-o forma ce corespunde cu marimea celui mai mare dintre torturi. Dupa ce s-a racit il taiem in patru foi, (cate una pentru fiecare tort) pe care le decupam in functie de marime.

    Crema folosita este diplomat si se prepara astfel: galbenusurile si zaharul se omogenizeaza foarte bine si se fierb pe foc mic amestecand continuu pana ce incepe sa se spumese. In aceasta crema de ou adaugam gelatina pe care in prealabil am pus-o la hidratat cam in 250 ml apa rece si amestecam energic pana ce se incorporeaza. Turnam compozitia peste frisca batuta, adaugam si fructele (in cazul meu ananasul), esenta de vanilie si amestecam bine cu telul pana ce se omogenizeaza.

    Tapetam formele cu folie alimentara turnam compozitia, iar deasupra asezam foaia de blat pe care o insiropam cu siropul fiert si racit. Dam la rece pentru cateva ore dupa care le rasturnam pe suport si le decoram cu frisca dupa imaginatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s