Socata

  • Ingrediente:
  • 10-12 flori de soc
    10 l apa
    2 kg zahar
    2 lamai mari, taiate.
    25 g drojdie proaspata
    4 linguri otet de mere
    un pliculet sare de lamaie
    sofran pulbere, daca doriti

    Mod de preparare:

    Spalati bine florile de soc sub un jet puternic de apa ca sa indepartati toate impuritatile. Puneti-le apoi intr-un borcan de 10 l sau in doua borcane de cate 5 l. Adaugati lamaile.
    Separat, puneti apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, adaugati zaharul, lasati sa dea cateva clocote, apoi opriti focul.
    Turnati apa clocotita peste florile de soc si lamaie. Dizolvati drojdia in putina apa calda si adaugati-o peste florile de soc. Puneti si otetul de mere si sarea de lamaie, apoi amestecati.
    Daca doriti, pentru culoare, puteti adauga un varf de cutit de sofran pulbere.
    Acoperiti borcanele cu tifon sau cu farfuriute si lasati-le in camara, la intuneric, timp de 6 zile, amestecand din cand in cand in aceasta perioada.
    Dupa 6 zile, strecurati bautura si pastrati-o in frigider in sticle si nu in bidoane de plastic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s