Pizza Romana

  • Ingrediente:
    • Zahar: o lingura
    • Pasta de tomate: 200 g
    • Ulei de masline: 4 linguri
    • Faina: 1 kg
    • Ulei:
    • Drojdie proaspata: 1 buc
    • Apa:
    • Hamsie: 5/ pizza
    • Sare: dupa gust
    • Oregano: dupa gust
    • Mod de preparare:
      Pentru a pregati aluatul de pizza, puneti faina intr-un castron mare si formati o gaura in centru. Se ia un castronel separt, se toarna un pahar cu apa calda, se pune drojdia si o lingura de zahar si se amesteca bine pana se dizolva, dupa care se toarna in golul de la faina. Se topesc 20 g sare intr-un pahar cu apa, se adauga ulei si introduce in faina. Se amesteca aluatul pana se ajunge la consistenta dorita, care trebuie sa fie moale sila 250 elastica. Se acopera vasul si se depoziteaza intr-un loc cald. Se asteapat pana se dubleaza aluatul si apoi trecem la prepararea pastei pentru pizza.
      Se pune pasta de tomate intr-un castron, se amesteca cu uleiul de masline, oregano si un pic de sare. Atunci cand aluatul este dospit, se imparte in patru parti, dupa care formati un cerc din fiecare buc de aprox. 30 cm, ungem tava cu putin ulei, dupa care intindem generos cu o lingura pasta de tomate, se pun deasupra 4,5 hamsii si mozzarella bucati si se da la un cuptor preincalzit cca. 15 min la 250 grade. Pofta buna!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s