Colorata

  • Ingrediente

    • Blat:
    • 8 albusuri
    • 400 g zahar
    • 4 plicuri zahar vanilat
    • 50 g unt la temperatura camerii
    • 500 g faina
    • 1/2 plic praf de copt
    • putina sare
    • Jeleu:
    • 400 g pere coapte bine
    • 100 g banane
    • 2 plicuri de gelatina
    • sucul de la 3 portocale
    • 160 g zahar
    • 1 esenta de vanilie
    • Crema:
    • 1 plic Dr. Otker fructe de padure
    • 250 ml lapte rece
    • Mod de preparare:
    • Blat:

      1. Mixati albusurile spuma cu putina sare timp de 5 minute.

      2. Adaugam zaharul tos si cel vanilat, untul taiat in cubulete mixand in continuare pana amestecul se omogenizeaza.

      3. Amestecam faina cu praful de copt si o presaram treptat deasupra albusurilor alternand cu laptele. Amestecati usor cu o lingura.

      4. Tapetam o tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 C timp de 25 min sau pana cand trece testul scobitorii si se lasa la racit.

      Jeleu:

      1. Se curata perele si bananele si le pasam separat.

      2. Se pun perele la fiert impreuna cu sucul de portocale, esenta de vanilie si zaharul. Se la 5-7 minute dupa ce incep sa fiarba, la sfarsit de adauga bananele si se lasa putin la racit.

      3. Gelatina se pune la hidratat in 100 ml de apa rece timp de 10 minute, dupa care se incalzeste putin. Se adauga peste compozitia de pere.

      4. Jeleul se pune peste blatul racit bine. Inainte sa-l adaugam, tapetam tava cu folie alimentara. Se lasa la frigider minim 2 ore.

      Crema:

      1. Intr-un bol inalt puneti 250 ml de lapte peste care adaugati continutul plicului impreuna cu 2 linguri de zahar.

      2. Mixati timp de 2 minute la viteza mica apoi mariti viteza timp de 3 minute.

      3 Crema rezultata se adauga peste jeleul de pere si se orneaza cu bomboane colorate.

      Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s