Tort vesel

  • Ingrediente – Tort vesel

    7 oua
    250 g zahar
    7 linguri ulei
    30 ml apa
    20 g cacao
    8 linguri cu varf de faina
    1 praf de copt

  • Mod de preparare – Tort vesel

    Bati albusurile spuma, adaugi zaharul mixand in continuare.
    Adaugi apa si galbenusurile frecate cu uleiul si amesteci cu o lingura de jos in sus pana incorporezi totul in albusuri.
    Pui cate putin din faina amestecata cu cacaoa si praful de copt pana omogenizezi bine.
    Torni compozitia intr-o tava rotunda mai inalta, cu diametrul de 25 cm, unsa si tapetata.
    Coci blatul circa 30 de minute la foc mic, dupa care il lasi la racit si il tai in trei.
    Pui apa, zaharul si plicurile de cappuccino intr-o craticioara la fiert.
    Lasi cam 5 minute dupa ce incepe sa fiarba si dai la racit.
    Lasi untul la temperatura camerei pana se inmoaie.
    II pui intr-un castron, il mixezi bine si adaugi zaharul pudra, galbenusurile, cacaoa si mixezi pana se omogenizeaza.
    Asezi pe un platou o bucata de blat, insiropezi, ungi cu crema, pui cealalta bucata de blat, insiropezi, ungi cu crema si deasupra asezi blat.
    Pe acesta il intepi pentru a se insiropa mai bine, dupa care dai tortul la rece.
    Pui smantana pe foc, dar nu o lasi sa fiarba, apoi adaugi ciocolata si untul taiat bucatele.
    Iei vasul de pe foc, amesteci din cand in cand pana se raceste, apoi torni glazura pe tort, pornind de la mijloc.
    Dai din nou tortul la frigider.
    II ornezi cu diferite figurine cumparate din comert.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s