Tort inimioara

  • Ingrediente – Tort inimioara

    Blat 8 oua 8 linguri de zahar 8 linguri de faina Crema 1 3 oua 3 lamai 2 plicuri de frisca 2 cani de zahar 400 ml lapte 3 linguri de faina Crema 2 1 plic de frisca 350 ml lapte cacao.

  • Mod de preparare – Tort inimioara

    Blatul
    se separa galbenusurile de albusuri…albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul..cand zaharul s-a topit adaugam galbenusurile unul cate unul si continuam sa amestecam…
    adaugam faina amestecand cu o lingura de lemn..la sfarsit adaugam praful de copt..
    tapitam o tava cu faina, punem compozitia si dam la cuptor…cand este gata dam blatul la racit si facem crema
    Crema 1
    taiem lamaile in doua si le stoarcem intr-o cana gradata..unde completam cu apa pana la 250 ml
    ouale le amestecam cu zahar si continuam sa mestecam pana devine o crema
    peste acea crema adaugam zeama de lamaie si faina si punem pe foc.dupa ce s-a ingrosat dam la rece si pregatim frisca
    cand crema de lamaie s-a racit adaugam jumatate de frisca si continuam sa amestecam,,,
    taiem blatul in forma de inimioara….inimioara astfel obtinuta o taiem in 3 si incepem ansamblarea tortului
    punem prima foaie o insiropan punem crema de lamaie fructele frisca, foaia a oua crema de lamaie fructele frisca si ultima foaie
    Crema 2
    pregatim frisca pe care o dam in 2..intr-una punem cacao si pe cealalta o lasam asa…punem peste ultima foaie frisca cu cacaua si ornam dupa gust…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s