Tort de iaurt

  • Ingrediente – Tort de iaurt

    1 iaurt de fructe de 500 ml
    12 linguri de zahar
    2 compoturi de fructe (800 ml)
    3 pliculete de gelatina
    500 ml frisca lichida
    2 foi de blat de tort din comert
    2 portocale

    Mod de preparare – Tort de iaurt

    Iaurtul cu cele 12 linguri de zahar le amesteci bine intr-un castronel.
    Fructele din compot le tai marunt, iar zeama de la un compot o pui intr-o cana de 300 ml, o amesteci cu un pliculet de gelatina, dupa care o incalzesti pana se dizolva gelatina.
    Intr-o forma rotunda de plastic cu diametrul blatului asezi portocale curatate si taiate rondele sau felii, dupa preferinta, peste care pui incet cana de compot cu gelatina dizolvata si lasi sa se intareasca circa jumatate de ora.
    Celelalte pliculete de gelatina le pui la inmuiat pentru 20 de minute in zeama de la celalalt compot.
    Intr-un castron mai mare pui frisca si bati bine pana se intareste, apoi adaugi iaurtul amestecat cu zaharul si celelalte doua pliculete de gelatina, care au fost puse la inmuiat si dizolvate pe loc.
    Amesteci foarte bine cu mixerul pana incorporezi totul.
    Peste fructele gelatinate asezi juma tate din crema si jumatate din fructele taiate din compot.
    Apoi asezi primul blat de tort, apesi putin si repeti operatiunea.
    La urma trebuie sa ramana blatul.
    Pui tortul la frigider pana, doua zi.
    Il rastorni pe un platou si il ornezi cu frisca dupa preferinta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s