Nectar din piersici

  • Ingrediente:
    5 kg piersici fara samburi,
    1 kg zahar,
    4 l apa,
    1 lingura salicil ( sau praf conservant),
    vodka Scandic (sau alcool dublu rafinat),

    Preparare:
    Spalam piersicile si le indepartam samburii. Piersicile se dau prin masina de rosii (astfel coaja se elimina din start ,dar daca nu aveti asa ceva la indemana puteti sa le opariti si sa indepartati coaja dupa care sa le dati prin masina de carne sau robot …. pentru a le pasa). Miezul pasat se pune la fiert impreuna cu 4 l de apa  si 1 kg de zahar. Lasam sa dea in clocot si spumam deasupra. Lasam din nou sa dea in clocot si spumam din nou. Luam oala de pe foc adaugam 1 lingura salicil sau praf conservant si turnam nectarul direct in sticle, fierbinte cum e . Umplem sticla cat de mult, lasand putin loc cat sa turnam deasupra la fiecare sticla cate o lingurita de vodka Scandic(sau alcool dublu rafinat). Capsam sticlele si apoi le asezam in paturi, la dunst uscat pana a doua zi.
    Se serveste cu gheata, sau  diluat cu apa minerala daca dorim.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s