Tort răcoritor cu prune şi cu mure

  • Tort răcoritor cu prune şi cu mure

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Ingrediente Tort de nunta

    Pentru blat

  • 6 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 7 linguri făină
  • 50 g unt
  • 1 praf sare
  • Pentru crema:
  • 1 pachet budincă de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahăr
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml lichior de ouă sau alt lichior
  • 400 g prune
  • 100 g mure
  • 300 ml frişcă
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • PreparareTort de nunta

    1. Pentru blat, albuşurile se bat spumă cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile şi zahărul vanilat, untul topit şi făina în ploaie, amestecându-se uşor să nu se formeze cocoloaşe. Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie şi se bagă la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 40 de minute.

    2. Separat, se pregăteşte crema astfel: se amestecă budinca cu laptele rece şi zahărul la foc mic, până se obţine o cremă consistentă. După ce se răceşte, se amestecă cu crema mascarpone şi lichiorul.

    3. Se bagă crema la rece şi se pregătesc prunele. Se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie felii foarte subţiri şi se mai opresc câteva pentru decor. Blatul se porţionează şi se ornează cu crema, se aşază o altă foaie de blat şi se ornează cu prune.

    4. Se bate frişca şi se acoperă tortul cu crema rămasă şi apoi cu frişcă. Se ornează cu prune şi cu mure. Se serveşte după ce se bagă la rece o oră.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s