Salată cu creveți, rodie și grepfrut

  • Ingrediente

    2 grepfruturi, coaja rasă și zeama de la 1 grepfrut și miezul rupt în segmente de la celălalt
    2 linguri ulei de măsline
    1 lingură oțet de vin roșu
    1 linguriță de zahăr
    2 linguri de mărar tocat
    300g de creveți prefierți și decorticați
    ½ castravete, tăiat pe lung, cu semințele scoase și tocat cubulețe
    2 șalote sau cepe mici, tocate mărunt
    2 mâini frunze de salată, rupte
    2 mâini de rucola
    100g semințe de rodie

    Mod de preparare

    • 1. Amestecă bine coaja rasă de grepfrut cu zeama, uleiul, oțetul, zahărul și mărarul. Toarnă jumătate din amestec peste creveți și lasă-i la marinat 10 minute.
    • 2. Chiar înainte de servire, amestecă frunzele de salată, rucola și castravetele cu dressingul rămas. Împarte totul pe 6 farfurii, așază creveții și segmentele de grepfrut peste salată. Presară semințele de rodie și servește..
    • 3. V.N. per porție: 113 kilocalorii, 9g proteine, 10g carbohidrați, 4g grăsimi, 1g grăsimi saturate, 1g fibre, 4g zahăr, 0,8g sare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s