Jeleu de căpșuni și gin

  • Ingrediente

    750g de căpșuni coapte, plus extra pentru servit
    50g de zahăr, plus extra pentru servit (opțional)
    250-300ml de gin
    4 foi de gelatină
    zeamă de lămâie (opțional)
    frișcă și biscuiți, pentru servire

    Mod de preparare

    • 1. Se spală, se scurg și se curăță de codițe căpșunile. Se pun într-un blender sau într-un robot de bucătărie și se mărunțesc.
    • 2. Se tapetează o strecurătoare cu pânză curată și se așază deasupra unui bol. Se pun căpșunile pasate și se lasă să se scurgă peste noapte (la temperatura camerei).
    • 3. Dimineața, se măsoară sucul obținut – ar trebui să fie 300-400ml, în funcție de cât de zemoase au fost căpșunile. Se completează cu gin până la 600ml.
    • 4. Se înmoaie foile de gelatină în apă rece și se lasă 10 minute. Apoi se scot din apă și se storc. Se încălzesc 200ml din sucul de căpșuni într-o cratiță mică, până devine fierbinte. Se adaugă gelatina și se amestecă până se dizolvă. Se toarnă amestecul cu gelatină peste restul de suc rece, se gustă și se adaugă zahăr și zeamă de lămâie după gust.
    • 5. Se împarte amestecul în patru pahare și apoi se lasă cel puțin patru ore la frigider, pentru a se închega. Se servesc jeleurile obținute decorate cu felii de căpșuni și frișcă, alături de biscuiți.
    • 6. V.N. per porție: 269 kilocalorii, 3g proteine, 42g carbohidrați, 0g grăsimi, 3g fibre, 42g zahăr, 0,1g sare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s