Cremă de trandafiri cu jeleu de zmeură

  • Ingrediente

    135g jeleu de zmeură
    500ml de smântână pentru frișcă
    1 linguriță apă de trandafiri
    12 bucăți de zmeură
    miere, pentru stropit
    1 mână frunze de mentă
    1 lingură de fistic, tocat

    Mod de preparare

    • 1. Pune la fiert un ibric mare cu apă. Dizolvă jeleul de zmeură în 100ml de apă clocotită și amestecă bine. Lasă să se răcească. Bate smântâna pentru frișcă, apoi încorporează în ea jeleul de zmeură și apa de trandafiri. Împarte compoziția în 6 pahare colorate și dă-o la rece timp de 2 ore, până se încheagă. Poți face acest pas cu 1 zi înainte.
    • 2. Scoate paharele din frigider cu 20 de minute înainte să le servești. Împarte fructele între ele în mod egal, stropește-le cu puțină miere, presară câteva frunze de mentă și fisticul tocat.
    • 3. V.N. per porție: 501 kilocalorii, 3g proteine, 46g grăsimi, 28g grăsimi saturate, 19g carbohidrați, 1g fibre, 18g zahăr, 0g sare
    • 4. Cum să faci jeleul de zmeură

      Așază o farfuriuță în congelator. Pune 600g de zmeură în suficientă apă încât fructele să fie aproape acoperite (nu ar trebui să plutească). Fierbe totul 45 de minute și adaugă apă dacă se evaporă foarte repede. Trece compoziția obținută printr-o sită cu ochiuri mici sau printr-un tifon, pentru a elimina semințele. Ar trebui să obții 2 căni de suc. Adu-l la punctul de fierbere și adaugă peste el 1¼ căni de zahăr. Amestecă până se dizolvă și fierbe din nou până se îngroașă. Jeleul va fi gata atunci când pui o linguriță din el pe farfuriuța rece și acesta formează o pojghiță superficială. Transferă totul în borcane sterilizate și păstrează-le într-un loc uscat și răcoros.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s