Antricot de vită cu sos de brânză

  • Ingrediente

    PENTRU FRIPTURĂ
    2kg antricot de vită

    PENTRU MARINADĂ
    2 linguri ulei de măsline
    100ml oţet balsamic
    1 pahar vin alb sec
    4 căţei de usturoi, zdrobiţi şi tăiaţi

    PENTRU SOSUL DE BRÂNZĂ
    2 linguri de ulei de măsline
    2 căţei de usturoi, zdrobiţi
    200g smântână grasă
    150g brânză cu mucegai, bucăţi

    Mod de preparare

    • 1. Se taie carnea în felii de 2cm grosime. Se scot pieliţele şi grăsimea. Se lasă deoparte.
    • 2. Pentru marinadă se amestecă într-un bol toate ingredientele cu puţină sare şi piper.
    • 3. Fiecare felie de carne se dă prin marinadă şi se aşază într-un bol mare. Se acoperă cu folie de plastic şi se lasă la marinat cel puţin 2 ore. Dacă se lasă peste noapte la marinat, se pune la frigider.
    • 4. Înainte de a frige carnea, se aduce la temperatura camerei. Se frige 5 minute pe fiecare parte, pentru o friptură medie.
    • 5. Într-o tigaie, se căleşte usturoiul zdrobit cu uleiul de măsline, până ce începe să îşi degaje aroma. Se adaugă smântâna. Se ţine pe foc potrivit câteva minute, să scadă, şi se adaugă brânza cu mucegai. Se amestecă de 2-3 ori, se adaugă puţin piper şi se lasă încă 5 minute. Se ţine caldă până se adaugă peste friptură. Sosul şi friptura trebuie să fie la temperaturi apropiate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s