Amazing cranberries&chocolate cheese cake

  • Ingrediente

    Pentru cheesecake
    150g unt plus inca putin pentru uns tava
    300g biscuiti de ciocolata (eu am folosit pettit beure)
    100g zahar
    3 linguri faina de porumb
    900g crema de branza (eu am folosit ricotta, voi puteti folosi ce crema de branza doriti, dar trebuie scursa bine)
    2 oua
    100 ml frisca lichida
    1 portocala
    50g ciocolata neagra ( 70% cacao), rupta in bucatele mici
    Pentru cranberries
    100g cranberries sau cirese uscate
    1 lingura de zahar
    1 portocala
    1 lingurita scortisoara
    1 pastaie de vanilie sau o esenta
    1 lingura de rom
    Pentru sosul de ciocolata
    50g ciocolata neagra
    50g frisca lichida

    Mod de preparare

    • 1. Incalziti cuptorul la 180 grade/ gaz treapta 4. Ungeti cu unt o tava de tort (diam. 24), inclusiv peretii tavii. Zdrobiti biscuitii in blender pana se fac praf si amestecati-i cu untul topit . Dupa ce i-ati amestecat bine, ii puneti in tava de tort, acoperind cu ei baza tavii si ii presati putin. Bagati tava cu biscuitii in cuptor pentru 10 minute, dupa care o scoateti si o lasati sa se raceasca.
    • 2. Dati cuptorul la 200 grade. Pentru a prepara merisoarele, puneti-le intr-o cratita sau tigaie impreuna cu zaharul, coaja rasa de la portocala, sucul de la jumatate de portocala si scortisoara. Adaugati romul, dupa care puneti tigaie pe aragaz la foc mic, timp de 5 minute. Amestecati din cand in cand. Luati tigaia de pe foc si lasati sa se raceasca compozitia.
    • 3. Este timpul sa ne apucam de crema de branza. Combinati zaharul cu malaiul, adaugati crema de branza si amestecati bine cu o lingura. Adaugati pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare. Amestecati in continuare pana cand compozitia este pufoasa. Adaugam frisca (nebatuta), vanilia sau semintele de la pastaie, sucul de la o portocala si amestecam bine, tot cu lingura, pana cand se incorporeaza toate ingredientele.
    • 4. Folosindu-va de o lingura, luati trei sferturi din compozitia de merisoare si adaugati-le in compozitia de branza, amestecand usor. Adaugati si ciocolata maruntita. Puneti aceasta compozitie in tava de toet, acoperind cu ea biscuitii. Miscati usor tava pentru a uniformiza compozitia. Puneti restul de merisoare deasupra si impingeti-le usor cu degetelul in interior, dar nu de tot.
    • 5. Puneti tava in centrul cuptorului si coaceti pentru 40-45 minute, pana cand cheesecake-ul este putin maroniu si marginile incep sa se desprinda. Daca vedeti ca se face prea repede in partea de sus, acoperiti partea de sus a tavii cu un staniol. Dupa ce i s-a scurs timpul de stat la cuptor, il scoatem si il lasam sa se raceasca 2-3 ore, insa nu inainte de a-l decora cu putin sos de ciocolata pe deasupra.
    • 6. Pentru sos, topiti ciocolata la bain marie si adaugati frisca, amestecand bine. Puneti sosul intr-o punguta, rupeti putin punguta la un capat si turnati-l peste cheesecake. Eu am facut mai mult sos pentru devoratorii de ciocolata!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s