Pizza de casa

  • Retete Culinare - Pizza de casa
  • Ingrediente

    • PENTRU ALUAT :
    • faina alba 400 g
    • drojdie pakmaya jumatate de cubulet
    • apa 230 ml
    • zahar o lingurita
    • un praf de sare
    • +
    • pasta de tomate 1 lingura
    • ulei
    • busuioc uscat
    • salam
    • ciuperci la conserva 200 g
    • masline fara samburi taiate 200 g
    • cascaval clasic 400 g
    • rosii cherry
    • ardei capia
    • Mod de preparare reteta Pizza de casa

      Facem un aluat moale care se ia usor  pe maini, il acoperim cu o folie si il lasam la temperatura camerei 30 de minute. Aluatul trebuie in timpul acesta sa creasca in volum aproximativ de trei ori .

      Inainte de a incepe a lucra cu aluatul ungem mainile cu putin ulei si il impartim in 2 sau in 4 (eu am facut 4 tavi).

      Ungem tavile pentru pizza cu ulei dupa care asezam cu grija aluatul, in acelasi timp punem cuptorul sa se incalzeasca la 180 de grade timp de 10 minute.

      Separat intr-un bol mai mic facem un amestec din bulion, ulei de masline, busuioc,sare,piper iar cu o pensula ungem aluatul cu aceast sos. Adaugam pe rand ingredientele peste aluatul din tava: asezam frumos salamul, ciupercile, rosiile cherry taiate pe jumatate, ardeiul capia taiat si el rondele, maslinele iar pe deasupra radem cascavalul .

      Lasam pizza la cuptor pentru aprox 20-25 de minute la 200 de grade ….Pofta Buna !🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s