Pizza cu sunca,salam si ciuperci

  • Retete Culinare - Pizza cu sunca,salam si ciuperci
  • Ingrediente

    • 500 g. faina
    • 250 ml. apa calduta
    • o lingura rasa drojdie uscata
    • o lingurita sare o lingura ulei de masline
    • Mod de preparare reteta Pizza cu sunca,salam si ciuperci

      Se framanta un aluat,cu mana sau, ca sa fie mai usor, cu masina de facut paine. Daca folositi masina, adaugati in cuva ingredientele lichide,apoi cele solide si la sfarsit drojdia.
      Daca framantati cu mana, asezati faina intr-un castron si faceti o groapa in mijloc. Puneti sarea, uleiul si apa amestecata cu drojdia ( daca se specifica pe ambalaj ca trebuie dizolvata, daca nu,se amesteca cu faina). Se incepe amestecarea ingredientelor din mijloc, incorporand treptat toata faina. Se lasa sa creasca si, dupa ce se dubleaza, se rastoarna pe planseta de lucru infainata.

      Se presara putina faina si pe deasupra, se framanta si se imparte in doua. Se ia o bucata,se intinde cu sucitorul si se aseaza in tava. Va recomand o tava teflonata pentru pizza, cu gauri.
      Peste aluat se pune bulion ( nu va zgarciti,dar nici nu exagerati), salam uscat,sunca presata, ciuperci(de preferat proaspete,dar sunt bune si cele din conserva) si deasupra se adauga mozzarella sau cascaval ras. Salamul, sunca si ciupercile trebuie taiate in felii subtiri,iar ca si cantitate,puneti in functie de gust.
      Se introduce pizza in cuptor, la foc mare si se lasa cam 15 minute.

      Cealalta bucata de aluat se poate pastra in frigider,pana a doua zi, invelit in folie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s