Ciresata

  • Ciresata
  • Ingrediente

    2 kg cirese amare,
    1 kg zahar,
    1 l alcool,
    1 l votca,
    1 l apa

  • Mod de preparare

    Se curata ciresele de codite si se spala cu multa apa rece, apoi se pun intr-o damigeana de sticla. Se opreste jumatate de kg de fructe, se curata de samburi si se pun curatate in vasul de sticla. Samburii se zdrobesc cu o greutate, se clocotesc cu 1 l de apa si se racesc. Se pastreaza la rece zece zile, cand se strecoara si lichidul obtinut se amesteca cu alcoolul si se pune peste ciresele care au stat la macerat cu 1 kg de zahar, timp de doua saptamani.

    Se adauga si votca, pana cand damigeana se umple. Se sigileaza si se pastreaza la rece, intr-un loc uscat si bine aerisit.

  • Mod de servire

    Ciresata este o bautura alcoolica destul de tare dar foarte aromata. Se serveste in diferite cocktailuri sau ca atare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s