Prajitura cu nuca

  • prajitura cu nuca
  • Ingrediente reteta

    • 6 oua
    • 200 g zahar
    • 10 linguri zahar (crema)
    • 400 g nuca
    • 3 linguri faina
    • 1 praf de copt
    • 300 g ciocolata alba
    • 300 g cioclata neagra (cu lapte)
    • 200 g margarina
    • 10 linguri de ulei
    • Timp de pregatire : 30 min
    • Timp de coacere : 40 min
    • Portii : 6-10
    • Dificultate : hard

    Mod de prepare

  • Nucile se pun in tava si se baga la cuptorul incins la 180 de grade pentru 5-7 minute, la vreo 3-4 minute mai intoarceti-le. Daca se arad putin frecati-le in palma sa se ia arusara de pe ele.
  • Dupa ce s-au copt lasatile la racit si impartitile in doua, o parte o sa va trebuiasca pentru blat si o parte pentru crema.

Blat prajitura cu nuca:

  1. Se separa albusurile de galbenusuri, galbenusurile nu se arunca o sa aveti nevoie de ele la crema.
  2. Albusurile se bat spuma tare, dupa ce s-au intarit se adauga zaharul.
  3. Adaugati si 200 de g de nuci coapte, tocate cu cutitul sau rupte cu degetele.
  4. Amestecati usor sa se incorporeze si nucile apoi adaugati si faina cu praful de copt si amestecati sa se incoporeze si aceastea.
  5. Intr-o tava puneti hartie de copt turnati blatul si intindeti uniform.
  6. Dati blatul la cuptorul incins la 180 de grade si verificati cand s-a copt cu o scobitoare.
  7. Dupa ce s-a copt, scoateti usor hartia de copt si lasati-l la racit in tava in care l-ati copt

Crema prajitura cu nuca:

  1. Frecati galbesurile cu 5 linguri de zahar pana obineti o crema de consistenta smantanei.
  2. Intr-un tuciulet (oala) puneti la topit 5 linguri de zahar.
  3. cand zaharul s-a topit si incepe sa se caramelizeze adaugati margarina feliue si amesecati bine.
  4. Adaugati si galbenusurile cu restul de 200 de g de nuci la fel tocate cu cutitul.
  5. Tineti pe foc si amestecati pana cand se incorporeaza bine ingredientele si obtineti o consistenta cremoasa.
  6. Ciocolata alba si cea neagra se topesc, fiecare din ele cu cate 5 linguri de ulei.
  7. Rupeti ciocolata in bucati, adaugati cele 5 linguri de ulei si puneti recipientul pe foc.
  8. Amestecati tot timpul sa nu se prinda si sa prina o consistenta cremoasa.
  9. Dupa ce s-a topit lasati la racit.

Montaj prajitura.

  1. Pe blatul de prajitura (racit) turnati ciocolata alba si dati pentru 10 minute la frigider.
  2. Dupa ce s-a intarit ciocolata alba, puneti crema si intindeti bine si dati la frigider pentru 10 min.
  3. Adaugati ciocolata neagra, intindeti bine si dati la frigider pentru 2-3 ore.

Sfaturi:

  1. Ciocolata alba si cea neagra sa fie reci cand le turnati la montajul prajiturii
  2. Daca   nucile se ard prea tare, frecatile in palme sa se ia arsura dupa ele.
  3. Daca in momentul cand puneti margarina peste zaharul topit, zaharul se ingroasa, tineti crema pe foc si amestecati pana cand acesta se topeste din nou.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s