Pateuri cu spanac

  • INGREDIENTE:
    Aluat:
    10 linguri ulei; 7 linguri apa minerala; 1 lingura otet; 1 lingurita praf de copt;
    200 g faina, 1 ou pt uns deasupra, seminte se susan.

    Umplutura:
    250-300 g spanac proaspat, 1 fir ceapa verde, 2 linguri ulei, 1 ou, 2 linguri smantana, 3-4 linguri branza rasa, 2-3 linguri pesmet, sare si piper dupa gust.

    PREPARARE:
    Intr-un vas se pun 3 linguri ulei si 2 linguri faina; se aseaza vasul pe foc si se lasa pana se obtine un sos gros, amestecand continuu.  Restul de faina se pune intr-un bol, se face o adancitura in mijloc si se adauga apa minerala, restul de ulei, otetul si praful de copt. Se framanta bine.  Aluatul obtinut se intinde in foaie foarte subtire si se unge cu sosul din ulei si faina; se ruleaza si se lasa la rece 2 ore.
    Ceapa verde, tocata marunt se caleste in ulei; se adauga spanacul spalat si tocat mai mare; se amesteca si se lasa pe foc acoperit cu un capac, pana se inmoaie spanacul. Se lasa sa se raceasca si se adauga oul, smantana, branza rasa, pesmetul si se potriveste gustul de sare si piper.
    Se scoate aluatul de la frigider, se intinde din nou in foaie subtire si se decupeaza in patrate mai mici sau mai mari, dupa preferinte. Pe fiecare patrat se aseaza o lingura cu umplutura; se pliaza aluatul dand forma de triunghi. Se pun pateurile in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina; se ung cu ou deasupra si se presara cu susan. Se coc aprox 35 minute. Se pot servi atat calde cat si reci alaturi de diverse salate de legume.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s