Friptura de vita la cuptor

  • friptura de vita
  • Ingrediente reteta

    • 1 kg carne de vita macra (muschi, pulpa)
    • 3-4 cepe rosii
    • 1 punga mazare verde congelata (400 g)
    • 400 ml vin rosu (demidulce)
    • 50 g unt
    • coriandru
    • cimbru
    • sare
    • piper
    • zahar
    • 50 ml ulei de masline
    • Timp de pregatire : 10 min
    • Timp de coacere : 30 min
    • Portii : 2-4
    • Dificultate : easy

    Mod de prepare

  • Carnea trebuie sapalata bine inainte si curatata de pielite sau grasime.
  • Pe un fund de lemn presarat sare, piper macinat si piper boabe, cimbru si oregano.
  • Tavaliti carnea de vita pe toate partile prin aceste condimente.
  • Intr-o tigaie incingeti ulei de masline si prajiti carnea pe toate partile pana prinde o crusta frumoasa.
  • Intr-un vas de yena/tava, puneti hartie de copt, stropiti cu putin ulei de masline si asejati carnea.
  • Adaugati vin cam 150 ml si dati friptura de vita la cuptorul incalzit la 200-220 de grade pentru aprox 25-30 de min, insa cine doreste mai in sange poate sa o tina cam 15-20.
  • Ceapa se taie in bucati mari si se pune la calit intr-o lingura de ulei de masline.
  • Dupa ce devine lucioasa se adauga 150 de ml de vin si se reduce focul.
  • Condimentati cu o lingurita de sare si o lingurita de zahar si lasati sa scada vinul usor.
  • Cand aprope vinul s-a evaporat, adaugati unutul, lasati sa se topeasca, adaugati restul de vin si mai tineti pe foc 2-3 minute.
  • Mazarea se fierbe 5-7 minute in apa clocotita cu o lingurita de sare, apoi se scurge si se pune in apa rece cu gheata pentru 3-4 minute.
  • Serviti alaturi de un pahar de vin rosu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s