Friptura de curcan

  • friptura de curcan
  • Ingrediente reteta

    • 1 piept de curcan
    • 1 carnat de porc afumat
    • 300 ml vin alb (demisec sau demidulce)
    • 100 ml ulei de masline
    • sare
    • piper
    • tarhon
    • cimbru
    • boia de ardei dulce
    • 4 catei de usturoi
    • 100 ml apa
    • Timp de pregatire : 10 min
    • Timp de coacere : 50 min
    • Portii : 4
    • Dificultate : easy

    Mod de prepare

  • Pieptul de curcan se taie astfel incat sa se formez o fisie cat mai mare de carne.
  • Se condimenteaza cu sare, piper, tarhon, cimbru, boai si usturoiul pisat.
  • Carnatul de porc sa taie in doua si se inveleste cu pieptul de curcan.
  • Fixati bine cu 4-5 scobitori.
  • Condimentati si pe afara pieptul de curcan la fel ca si pe interior insa fara usturoi.
  • Stropiti un vas de yena / tava cu ulei si puneti pieptul de curcan.
  • Adaugati putin ulei de masline si pe deasupra pieptului de curcan.
  • Adaugati 100 ml de vin, 100 ml de apa si dati la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru aprox 30 de min.
  • Din pieptul de curcan o sa iasa o pasta alba care se va scurge in tava, pe care dupa cele 30 de min o aruncati impreuna cu lichidul din tava.
  • Adaugati cei 200 ml de vin in tava si cu o lingura hidratati pieptul de curcan pe deasupra.
  • Mai tineti la cuptor inca vreo 20 de minute pana se rumeste bine.
  • Servici cu un piure de cartofi cu arpagic si gogosari in otet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s