Tort steluta cu crema de visine si ciocolata

  • Ingrediente

    Blat de tort:
    7 oua,
    14 linguri zahar,
    4 linguri ulei,
    esenta de vanilie,
    1 /2 lingurita praf de copt,
    10 linguri faina.
    Crema de visine:
    1kg visine congelate,
    1 cana zahar,
    10 g praf de gelatina,
    esenta de vanilie.
    Crema de ciocolata:
    300 ml frisca lichida,
    100 g ciocolata,
    1 lingurita praf de gelatina
    Sirop:
    200 ml apa,
    4-5 linguri zahar,
    zeama de lamaie.
    Decor:
    frisca, stelute din ciocolata,
    stelute din gelatina rosie.

  • Mod de preparare

    Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se toarna in forma unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace timp de 20-25 minute, in cuptorul bine incins inainte. Se scoate din forma, se lasa sa se raceasca si se taie in trei foi de tort pe orizontala.
    Crema de visine:
    Visinele se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si 2-3 linguri cu apa. Se pun pe foc si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Se paseaza apoi, cu blenderul pana se obtine un piure uniform. Se adauga esenta si gelatina, inmuiata in prealabil in 2 linguri cu apa si dizolvata pe baie de aburi.
    Crema de ciocolata:
    Se pune frisca intr-un vas pe foc si se aduce la temperatura de fierbere. Se da deoparte si se adauga ciocolata maruntita. Se amesteca pana la dizolvarea completa. Se adauga gelatina inmuiata in prealabil in 2 lingurite cu apa si dizolvata pe baie de aburi. Se da amestecul la rece pentru cel putin 3 ore. Se mixeaza apoi, pana cand isi dubleaza volumul.
    Siropul:
    Se dizolva zaharul in apa fierbinte, se adauga zeama de lamaie si esenta.
    Asamblarea:
    Blatul insiropat se umple cu mai intai cu jumatate din crema de visine, apoi cu crema de ciocolata, iar deasupra se toarna crema de visine ramasa. Marginile se imbraca in crema de ciocolata. Se decoreaza cu aveline din frisca, stelute din ciocolata si stelute din gelatina rosie.

  • Mod de servire

    Tortul stelua cu crema de visine si cioolata se serveste dupa ce a stat cateva ore la rece. Este numai bun pentru Craciun.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s