Tort sah cu crema de iaurt

  • Tort sah cu crema de iaurt
  • Ingrediente

    Ingrediente:
    * Blat:
    * 4 oua
    * 200 g faina
    * 100 g zahar
    * 100 g unt
    * 100 ml lapte
    * 50 g cacao
    * 10 g praf de copt * Crema cioco :
    * 180 g ciocolata
    * 300 ml frisca
    * 10 g gelatina * Crema iaurt:
    * 370 g iaurt
    * 10 g gelatina
    * 4 linguri zahar
    * 250 ml frisca * Glazura:
    * 100 g ciocolata neagra
    * 50 ml lapte
    * 25 g unt * Decor:
    * 100 ml frisca
    * 3 lg crema cioco
    * 50 g carlionti ciocolata

  • Mod de preparare

    Mod de preparare:

    Blat:
    Ouale se bat cu zaharul pana se topeste,se adauga untul topit,laptele si se omogenizeaza.
    Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern peste compozitia lichida.Se omogenizeaza;compozitia se toarna intr-o tava(24 cm),tapetata cu hartie de copt. Se lasa aprox 30 minute la cuptor,la foc mediu.Se lasa la racit si se scoate din tava. Se taie in 2 foi.

    Crema ciocolata:
    Ciocolata se rupe bucati si se pune intr-o cratita impreuna cu 100 ml frisca lichida.Se pune la foc mediu pana se topeste ciocolata,fara a fierbe compozitia(doar sa se incalzeasca).Se lasa la racit aprox 1 ora,apoi se mixeaza pana devine o crema spumoasa.Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa,apoi se divolva la bain-marie sau la microunde,cateva secunde.Gelatina se toarna peste crema amestecand energic.200 ml frisca se bate pana devine rigida.Crema de ciocolata se amesteca cu frisca batuta si se mixeaza pana se omogenizeaza.Din crema de ciocolata se opresc 3-4 linguri pentru decor,restul se pune intr-un pos cu capat rotund.

    Crema iaurt:

    Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra. Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa,apoi se divolva la bain-marie sau la microunde,cateva secunde.Gelatina se amesteca cu 2-3 linguri iaurt,apoi se incorporeaza in restul cremei.Frisca batuta se amesteca cu iaurtul,apoi se toarna intr-un pos cu capat rotund.

    Asamblare:
    Pe un platou se aseaza inelul tavii in care am copt blatul.Se aseaza prima foaie de blat insiropata.
    Incepem sa punem crema,de la margine spre centru,ciocolata,crema iaurt,ciocolata,crema iaurt,ciocolata crema iaurt.
    Se lasa tava 1 ora la frigider,apoi se incepe cu crema de iaurt de la margine,formand un sah.
    Se lasa tava 30 minute la frigider,apoi se aseaza ultima foaie de blat insiropata.Se lasa 2 ore sau peste noapte la frigider.

    Glazura:

    Ciocolata rupta bucati se topeste la bain marie impreuna cu untul si laptele.Se lasa putin sa se racoreasca,apoi se toarna peste blat.

  • Mod de servire

    Tortul sah cu crema de iaurt se serveste rece, la mesele festive, aniversari, etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s