Tort de clatite Tiramisu

  • Tort de clatite Tiramisu
  • Ingrediente

    aluat de clatite
    Pentru crema tiramisu:
    3 oua mari, separate
    150g zahar
    240g mascarpone
    125ml frisca lichida
    75ml baileys (lichior)
    85g ciocolata amaruie
    un varf de sare

  • Mod de preparare

    In primul rand trebuie pregatite clatitele, pe care le puteti pregati si cu o zi inainte de a face tortul.

    Pentru crema tiramisu:

    1. Bateti glabenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pe baie de aburi, pana cand isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Lasa apoi deoparte sa se raceasca.

    2. Apoi mixeaza albusurile cu varful de sare pana cand sunt ferme. Adauga 1/4 din cantitatea de zahar ramasa, putin cate putin si mixeaza bine.

    3. Mixeaza si frisca lichida intr-un alt bol, iar in altul (da, se murdaresc cam multe vase) mixeaza mascarpone impreuna cu zaharul si lichiorul pana obtii o crema fina. Apoi adauga amestecul in galbenusuri si amesteca pana la omogenizare. Adauga la final si frisca, amesteca usor, iar apoi albusurile, amestecand usor.

    Lasa crema la rece pentru cel putin 1 ora.

    Pentru a asambla tortul de clatite tiramisu:

    Incepe cu o clatita, adauga un strat subtire de crema mascarpone si razuieste fin ciocolata deasupra.

    Repeta acest procedeu pana la ultima clatita. Lasa tortul astfel format la frigider pentru 1 ora.

    Imbraca tortul cu crema ramasa, decoreaza dupa bunul plac si razuie ciocolata sau pudreaza cu cacao.

     

  • Mod de servire

    Lasa tortul de clatite Tiramisu la frigider cel putin 1 ora inainte de a-l servi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s