Tort de capsuni cu crema de capsuni

  • Ingrediente

    • Aluatul:
    200 g biscuiti,
    1 lingura de cacao
    2 linguri de zahar praf
    100 g margarina
    • Blatul:
    6 oua
    6 linguri de zahar
    6 linguri de faina
    praf de copt
    • Crema:
    500 g capsuni
    500 ml frisca
    1 plic întaritor de frisca
    • Pentru ornat:
    frisca
    capsuni
    ciocolata topita

  • Mod de preparare

    Topim margarina la foc mic si o adaugam peste biscuitii faramitati. Amestecam cu zahar si cacao dupa care asezam amestecul într-o forma de tort cu margini detasabile.
    Tinem aluatul la frigider 30 minute.
    Blatul:
    Ouale se separa, iar galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pana se dubleaza cantitatea. Se adauga albusurile batute spuma si faina in ploaie (cate o lingura, alternativ), amestecand usor de jos in sus. Blatul e toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Cand este copt se rastoarna blatul pe un servet umed, se dezlipeste hartia si se lasă să se raceasca.
    Crema :
    Fructele se paseaza obtinandu-se un pireu de capsuni.
    Se bate frişca impreuna cu întaritorul de frisca si jumatate din ea se amesteca cu piureul de fructe.
    Blatul din tava se taie fasii late cat inaltimea formei de tort. Eu am obtinut 4 fasii.
    Se îmbraca peretii formei de tort cu un strat de blat, format din fasii puse cap la cap. Se ung cu crema de fructe. Se lipeste al doilea strat de blat, se unge cu frisca şi tot asa, în cercuri concentrice succesive, pana se ajunge în mijloc, care se umple cu crema. Se dă la rece.
    Decoram cu frisca, capsuni si ciocolata topita.

  • Mod de servire

    Tortul cu capsuni se serveste de la rece, dupa o ora.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s