Tort cremos de ciocolata cu cocos

  • Tort cremos de ciocolata cu cocos
  • Ingrediente

    Pentru blatul de ciocolata:
    113g unt nesarat, la temperatura camerei
    397g zahar tos
    11g ciocolata amaruie
    4 oua
    106g faina
    1 lingurita praf de copt
    1/2 lingurita bicarbonat
    un varf de sare
    240g lapte de cocos
    1 lingurita esenta de cocos
    1 lingurita esenta de vanilie
    Pentru crema de cocos:
    120g unt
    14g faina
    1 lingurita esenta de nuca de cocos
    1 lingurita extract de vanilie
    1 lingurita lapte de cocos
    un varf de sare
    227g zahar pudra
    190g crema de branza fina

  • Mod de preparare

    Preincalzeste cuptorul la 180 de grade celsius si tapeteaza cu hartie pergament o tava de tort cu diametrul de 22cm. Unge cu putin unt si hartia pentru copt.

    1) Intr-un bol mare, mixeaza untul impreuna cu zaharul pana devine o spuma. Topeste ciocolata la baie de aburi, amesteca pana se raceste, si adaug-o in amestecul de unt. Mixeaza din nou pana la omogenizare. Adauga cate un ou pe rand, mixand bine dupa fiecare pana obtii un amestec pufos.

    2)Intr-un alt bol amestecat faina impreuna cu bicarbonatul, praful de copt si sarea. Amesteca intr-un vas laptele de cocos cu vanilia si esenta de cocos.

    3) Adauga ingredientele uscate in amestecul de unt, alternand cu amestecul umed de lapte de cocos, pana la incorporare. Imparte aluatul astfel format in 2 sau 3, toarna in tava de tort si niveleaza cu o spatula. Coace blaturile de tort pentru 26-28 de minute, pana trec testul cu scobitoarea. Lasa blaturile de ciocolata sa se odihneasca in tava pentru 10 minute, dupa care scoate-le pe un gratar pana la racire completa.

    4) Intre timp pregatim crema de cocos. Amesteca untul cu faina, adauga esenta de nuca de cocos si extractul de vanilie, laptele de cocos, si amesteca pana sunt bine omogenizate. Adauga apoi sarea si jumatate din cantitatea de zahar, mixeaza bine. Adauga apoi crema de branza si restul de zahar si mixeaza pana la omogenizare.

    Pune crema deasupra primului blat, niveleaza, adauga cel de-al doilea blat, apoi acopera tortulla suprafata cu restul de crema ramasa. Decoreaza cu fulgi mari de nuca de cocos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s