Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla

  • Retete Culinare - Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla
  • Ingrediente

    • – 1 kgs cartofi dulci;
    • – 350-400 kgs faina bio integrala;
    • – 1 ou de casa;
    • – 1/2 lingurita nucusoara;
    • – 1 lingurita mix de condimente Berbere;
    • – sare de mare;
    • – piper alb macinat;
    • – faina alba pentru presarat;
    • – 80 grame unt;
    • – 3-4 linguri ulei de masline;
    • – 4-5 linguri parmezan;
    • – 3 lingurite seminte de susan;
    • – 100 grame rucolla.
    • Mod de preparare reteta Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla

      1. Se fierb cartofii intregi, spalati si cu coaja sau curatati de coaja si taiati cubulete (ca si pentru pireu).

      2. Se adauga sare in apa si se lasa cam 15-20 minute la fiert. Atentie: se fierb mai repede decat cartofii albi, nu se lasa mult pe foc pentru ca se fac prea moi.

      3. Dupa ce se fierb cartofii, se paseaza cu furculita, se adauga oul, sare, piper,nucusoara si mixul de condimente si se amesteca.

      4. Se adauga faina si se amesteca in continuare pana se obtine un aluat bun de intins/ rulat. Daca aluatul cere, mai adaugati faina. Pe planseta am presarat cu faina alba.

      5. Aluatul format, se imparte in 8 parti egale si se ruleaza fiecare la 2 cm grosime. Se taie apoi bucati de cate un deget, iar cu dosul furculitei se fac mici adancituri (optional).

      6. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare, cand se ridica la suprafata se scot cu o paleta si se scurg intr-o sita. Se adauga putin ulei de masline peste ca sa nu se lipeasca intre ele.

      7. Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga gnocchi. Sunt gata dupa 3-4 minute. 8. Se servesc calzi cu sosul de rucolla si mult parmezan.

      8. Sosul de rucolla se pregateste asa: se spala rucolla, se sterge cu un servetel de hartie si se toaca marunt in blender (sau cu cutitul). Se adauga parmezan, seminte de susan, ulei de masline, sare de mare si piper.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s