Tarta cu mere si crumble (de post)

  • Retete Culinare - Tarta cu mere si crumble (de post)
  • Ingrediente

    • Aluat:
    • 250 g faina
    • 75 g zahar
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 zahar vanilat
    • 3 linguri apa
    • 130 g margarina
    • Umplutura:
    • 1 kg mere
    • 4 linguri zahar
    • 1 lingurita scortisoara
    • Crumble:
    • 150 g zahar
    • 150 g faina
    • 100 g margarina
    • 1/2 lingurita scortisoara
    • Mod de preparare reteta Tarta cu mere si crumble (de post)

      Pentru umplutura curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-o cratita, adaugam zaharul si le calim pe foc mic pana cand scade tot sucul. Stingem focul si adaugam scortisoara. Lasam sa se raceasca.

      Pentru aluat amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider timp de 20 de minute.
      Cat timp sta aluatul la figider ne ocupam de crumble. Punem toate ingredientele intr-un vas si le framantam bine. Va rezulta un amestec sfaramicios.

      In tava de tarta unsa cu margarina intindem aluatul scos de la frigider ridicandu-l si putin pe marginea tavii.
      Presaram putin gris pe toata suprafata aluatului apoi punem umplutura de mere si nivelam.
      Deasupra presaram crumble-ul si dam la cuptor la foc potrivit pana cand se rumeneste frumos deasupra.

      Lasam sa se raceasca in tava iar apoi presaram zahar pudra si putem felia.

    • Reteta in imagini

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s