Prajitura ‘Betivana’

  • Ingrediente:

     

    Pt blat:
    12 oua
    500 gr. zahar
    26 linguri apa fiarta si racita
    5 cani faina
    1 plic praf de copt

    Pt crema:
    o cana si jumatate visine din visinata fara samburi
    200 gr cacaua
    300 gr unt
    250 gr alune prajite (nesarate)
    1 borcan (400ml) si jumatate gem de caise
    600 ml lapte

    Pt ornat:
    2 plicuri de glazura cu gust de lamaie
    nuca de cocos dupa gust sau ciocolata rasa

    Atentie:Cantitatile mentionate la ingrediente pot fi injumatatite! ! !

    Preparare:

    Se amesteca toate componentele pentru blat pe rand. Compozitia rezultata se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da la cuptor pentru aproximativ 35 minute la foc mediu.
    Dupa racire blatul se scoate din tava si se taie in doua pe orizontala. Partea de deasupra se ia si se rupe bucatele marunte.

    Aceasta se pune intr-un vas peste care se toarna laptele si se lasa la inmuiat pana preparam restul cremei.
    Visinile se amesteca bine cu untul, cacaua, alunele pisate in bucati mari si mici, si bineinteles blatul inmuiat in lapte. Toate acestea se amesteca bine pana rezulta o crema omogena.

    Peste blatul ramas se pune gemul de caise, intinzanduse uniform, iar peste acesta crema rezultata. Se niveleaza uniform crema, dupa care se toarna gazura, preparata comform instructiunilor de pe plic. Peste aceasta se presara nuca de cocos sau ciocolata rasa.

    Mentiuni:

    Prajitura se da la rece, dupa care se serveste taiata bucatele potrivite.
    Aceasta prajitura este foarte consistenta.

    Pofta buna!!!

    Timp Preparare: nementionat
    Complexitate: redusa

2 păreri la “Prajitura ‘Betivana’

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s