Budinca cu Piept de Pui

  • Ingrediente:

    -250 g paste fainoase, format mai marunt
    -400 g ciuperci proaspete
    -500 g piept de pui, taiat bucatele
    -3 fire de ceapa verde
    -1 cutie de boade de porumb
    -300 g smantana
    -2 linguri ulei
    -1/4 lingurita chimen macinat
    -sare
    -piper
    -boia dulce
    -unt
    -pesmet

    Preparare:

    Puneti boabele de porumb la scurs.

    Fierbeti pastele fainoase, al dente, in apa sarata, treceti-le sub un jet de apa rece, puneti-le la scurs.

    Sarati si piperati bucatelel de piept de pui si tavaliti-le prin boiaua amestecata cu chimenul macinat, astfel incat sa fie acoperite cu boia, de jur – imprejur. Prajiti-le in uleiul incins, pe ambele parti, scoateti-le si lasati deoparte.

    In uleiul ramas, caliti ciupercile feliate impreuna cu ceapa verde taiata rondele, aproximativ 3 min, amestecand, sau pana ce sunt facute si zeama a scazut.

    Amestecati-le cu pastele scurse. Condimentati la sfarsit cu sare si piper, dupa gust.

    Turnati compozitia obtinuta intr-un vas termorezistent, uns cu unt si presarat cu pesmet, nivelati si puneti peste ele, formand un alt strat, carnea prajita.

    Pasati 1/2 din cantitatea de boabe de porumb si amestecati-le cu smantana, restul de boabe de porumb intregi si sarati, dupa gust. Repartizati uniform peste carnea prajita.

    Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 45 min sau pana ce, deasupra prinde o crusta frumos rumenita.

    Serviti portionata, calda.

    Timp Preparare: nementionat
    Complexitate: redusa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s