Arancine

  • Ingrediente:1 kg orez;
    -800 g carne tocata;
    -500 g mazare;
    -100 g parmigian (sau branza rasa,
    reteta originala foloseste branza de capra);
    – 2-3 mozarelle (sau branza care se topeste)
    -500 g pesmet;
    -4 oua;
    -1 cutiuta concentrat de rosii;
    -1 pahar vin alb;
    -1 ceapa;
    -2-3 catei usturoi:
    -busuioc;
  • Mod de preparare:Se rumenesc ceapa si usturoiul, tocate marunt, in putin ulei. Se adauga carnea tocata si se mesteca in continuu ca sa nu se faca o singura bucata. Cand scade apa pe care o lasa carnea, se adauga vinul alb si se lasa sa se evapore.

    Concentratul de rosii se dilueaza cu apa calduta si se adauga peste, pana se acopera carnea. Se sareaza, se pipereaza, si se parfumeaza cu busuioc, lasandu-se sa se gateasca aproximativ jumatate de ora.

    Se adauga mazarea si se mai lasa inca 20 minute la foc potrivit. Compozitia obtinuta trebuie sa fie densa. Surplusul de „suc” se strecoara si se pune deoparte.

    Se fierbe orezul (al dente), se spala si se lasa la racit. Odata racit se unesc 2 oua intregi, sare (eu am folosit vegeta), piper, surplusul de suc strecurat sau o lingura de bulion si branza rasa, sau daca aveti, parmezanul.

    Se fac bulgari de orez umpluti cu bucati de mozarella si compozitia din carne. Se da prin ou batut, iar mai apoi prin pesmet.
    Se frig in mult ulei, pana ce primesc o culoare aurie.

  • Mentiuni:Se servesc calde.

    Timp Preparare: 1 h 30 ‘
    Complexitate: medie

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s